Omfattande uppgradering av hissarna

Trådlöst internet

Styrelsen har beslutat att uppgradera hissarna i våra hus. Fastigheten börjar närma sig 8 år och kräver nödvändiga åtgärder för att inte bli omodern. Vår första åtgärd är således att installera Wi-Fi i hissarna. Det finns idag knappt någon mobiltäckning i dem, vilket gör det svårare än nödvändigt att kommunicera med omvärlden medan man färdas mellan våningsplan. Genom denna förbättring hoppas vi främja arbete på distans och uppmuntra till social distansering. Vi kommer till att börja med att erbjuda ett öppet nät med en hastighet på 10 Mbit/s, men med utrymme för ökning om tjänsten visar sig populär.

Talstyrning

Hissarna kommer att utrustas med talstyrning via Google Assistant och göra det möjligt att använda dem utan beröring. Tjänsten fungerar med ett gratis Google-konto och kräver således registrering innan användning. Förutom att facilitera färd mellan våningsplan, kan Assistant ge svar på det mesta utan att våra medlemmar behöver lämna fastigheten. För att använda hissen, starta tjänsten och ange våning, t.ex.:

“Hej Google, våning fem, tack”

Hissarna kommer för tillfället att fortsätta fungera även genom knapptryck.

Värmegolv

I vintertid är det flera som upplever att det är kallt i husen. I ett led att förbättra komforten i husen kommer även värmegolv att anläggas i hissarna, så att alla kan känna sig bekväma när de vistas i våra gemensamma utrymmen. Alla boende i Brf Snickarboa har obegränsad tillgång till båda föreningens hissar och vi hoppas däremed ha hittat en lösning på värmefrågan som passar alla.

Arbetet

Arbetet påbörjas den första maj i port 39 och beräknas pågå i två veckor. Så snart det är klart så fortsätter arbetet i port 37. Under denna tid kommer hissarna att vara ur funktion. Vänligen välj annat färdmedel. För att täcka investeringen på ca 300 000 SEK så kommer avgiften på samtliga lägenheter att höjas med 2,3%.

Vid frågor, kontakta styrelsen