Genomgång värmeanläggningen

Tisdag den 7:E mars påbörjar ETK en översyn av värmeanläggningen i husen. Den kommer att pågå i tre dagar och samtliga golvvärmesystem ska gås igenom. Det är därför väldigt viktigt att de får tillgång till alla lägenheter.

Genomgången börjar kl 7:00 och man kommer att gå efter fastighetsbeteckningen som startar med objektsnummer 111 och slutar med 258.

Det är svårt att säga vilken tid som varje genomgång sker. Möjligheten att lämna nycklar på tisdagsmorgonen kommer att finnas.

Anledningen till att vi behöver göra detta är dels att det efter 11 år är dags för en översyn, dels att ett antal lägenheter har golvvärme som inte tycks fungera korrekt där vissa tycker det är kallt och andra att det är för varmt. Det saknas också fuktvarnare i flera lägenheter, vi förbrukar ganska mycket el för att värma upp husen, samt att återluften är något för hög. Vi behöver justera ner värmen i båda husen för att spara på både el och fjärrvärme, då kostnaden har skenat iväg rejält senaste året.

Inför genomgången måste alla utrymmen där ställdon och reglage finns vara lättåtkomliga. Som medlem i föreningen ansvarar du själv för detta. Till de som har två eller tre våningar behöver förrådet på övervåningen där reglage finns tömmas så pass att luckor går att öppna.

Om styrelsen mot förmodan inte får tillgång till någon lägenheten kommer ETK behöva göra ett återbesök och det kommer då medlemmen själv att få bekosta, men vi förutsätter att det inte behöver hända.